När världen har färre färger
då försvinner dartpilen i gräset och staplarna i diagrammet ser ibland likadana ut.

Läs vad några kunder skrev till oss

Med hjälp av de två filtren kan du som har ett annorlunda röd-grönt färgseende, som ofta kallas att vara färgblind, lätt avgöra färgen på saker. VAllmr, osynliga för många!
Färg används ofta för att ge information. Med Seekey klarar du själv de flesta färgkodade situationer. Seekey på sjön Avgör säkert fyrsektorns färg! Ett lysande rött fält med Vallmor blir
med Seekey en upplevelse
även om du inte ser alla färger.
Uppfinnaren, Kenneth Allblom Jag som har utvecklat Seekey heter Kenneth Allblom. Som många andra har jag det problem med färgseendet som ofta kallas att vara färgblind.

För några år sedan gick en lanterna på min segelbåt sönder. När jag råkade titta på omgivningen genom det röda glaset förändrades intrycket av vissa färger kraftigt. Tanken slog mig att jag att den här effekten kunde hjälpa mig navigera säkrare.

Nu vet jag att det fungerar alldeles utmärkt både till sjöss och till vardags!

Jag är nu glad att Seekey finns,
så även andra kan se en ny värld!

Även du kommer t.ex. att upptäcka bär, blommor, röda äpplen och mycket annat fint och användbart som döljer sig i vår färgrika värld. Min lista med exempel har vuxit ju mer jag använt min Seekey.

 • Idrott: Skilj på motionsspårets olika markeringar. Upptäck orienteringsskärmen. Hitta den röda pegen i gräsmattan. Skilj på röda och gröna lagets spelare. Välj rätt crocketklot.
 • Jobbet: Hämta den gröna pärmen... Skilj på CAD-ritningarnas linjer. Information och val i dataprogram. Tyda diagram och bilder.
 • Kläder: Välja färg. Kombinera efter smak.
 • Kartor: Upptäck eller skilj lätt på olika färgade tecken, linjer och fält.
 • Konst: Se mer i konsten. Du kommer att förstå vilka färger artisten använt och upptäcka mer detaljer. Det ger ofta en större upplevelse av ett verk
 • Det osynliga: Det finns mycket mer att se i världen!
 • Mat: Mogen banan eller grön? Är köttet stekt? Köp 1 liter röd och två liter grön mjölk.
 • Naturen: Regnbågen har många färger... Välja bete till fisket. Känna igen fåglar, plocka smultron, jordgubbar.... Blommor är ofta lila. Röda stenar och berg. Snitslar och andra markeringar. Älgar har inte röd mössa...
 • På sjön: Skilja på sjömärken och fyrljus. Hitta saker mycket lättare på sjökortet. Se prickar och annat på större avstånd.
 • Saker som skiljs åt med färger: Signallampor, elsladdar, motstånd.
 • I skolan: Många läromedel bygger på färg... Teckning och målning. Byggklotsar. Färgade kritor och pennor. Kartor. Overheadbilder. Dataprogram.

 

Till toppen av sidan
Citat av vad kunder berättat:

- Både i arbetet och på fritiden hjälper mig Seekey att skilja på de färgade linjerna i olika diagram och grafiska presentationer.
Hans Henriksen, läkare.

- Vill passa på att tala om att Seekey fungerar bra för min seglande vän med färgproblem. De röda prickarna blir tydliga och uteslutningsmetoden gör resten.
Eva Nordström, redaktör.

- Med Seekey kan jag lätt avgöra när signallamporna på batteriladdaren visar att den är färdig. I mitt arbete med CAD-ritningar där linjerna är färgkodade har jag också nytta av Seekey.
Ulf Söderholm, ingenjör.Elektronikkomponenter har ofta färgkodning där rött, brunt, grönt är viktiga och mycket vanligt förekommande. I mitt arbete behöver jag veta komponenternas värden. Tidigare fick jag oftast mäta - en krånglig procedur - numera viftar jag lite med Seekey och kan genast läsa av värdena. En fullständigt lysande uppfinning!
Vänligen,
Anders Andersson

Det retar mig att färgblinda förväntas lida i tystnad! Därför vill jag tacka för er webbsida liksom för att ha uppfunnit Seekey... ...så fort jag öppnat förpackningen började jag prova den runt omkring hemma och jag förundrades över resultatet. Det var som att ta på sig ett par glasögon för första gången och få se världen med skärpa!....
Richard Diedo (England) Läs hela Richards originaltext på engelska
Fenomenet med ett annorlunda röd-grönt färgseende kallas också att vara färgblind eller att ha nedsatt färgseende.
Skriv gärna och berätta om du hittar fler bra ställen att använda Seekey på. Jag publicerar efterhand!

Lättast ser du hur Seekey fungerar på rött och grönt eller blått och lila. Brunt och grått kräver ofta mer övning. Så här fungerar det!
Mycket ljusa och mycket mörka nyanser är svårare att bestämma säkert. I dåligt ljus är det också svårt att bestämma färgen. Men då har även den som kan se alla färger det besvärligt - "på natten är alla katter grå" ;)

Du kan köpa Seekey online och på många andra platser
Skriv gärna till uppfinnaren Kenneth Allblom för mer information. Tel. +46 (0)70 291 1110
Till toppen av sidan

© Copyright 2004-2016 Seekey. Patented